Select Page

GR10 – Dag 14 | Van Eaux Bonnes naar Arrens-Marsous

Jul 10, 2023 | GR10

Vanochtend vroeg opgestaan op het vrijwel lege campinkje in Eaux Bonnes.

Op pad.

Ik loop langs het dorpje Eaux Bonnes, over het ‘sentier d’Imperatrice’. Het keizerinnenpad. Hoezo, keizerin?

Als snel wordt het me duidelijk. Eaux Bonnes is, de naam zegt het al, een oud kuuroord met ‘goede wateren’. Daar deed de keizerin waarschijnlijk haar kuren

. Overal zie ik vergane glorie:

Eaux Bonnes

Grote oude hotels, sommigen met de ramen aan diggelen. Of deuren dichtgespijkerd.

Verlaten landhuis, inspirerend toch?

Ik sla het GR10 pad in, Althans de variant van Eaux Bonnes naar Gourette. Magnifiek sprookjesbos.

Boven op de col is het heet. Blij opnieuw met mijn paraplu/parasol.

Dan loop ik naar beneden richting het skidorp Gourette. Oei, wat een lelijkheid:

De vrouw die ik gisteren ontmoette, Josephine, had me een bivakplek aangeboden. Maar Gourette is zo’n droevig oord, dat ik geen zin heb om daar te blijven, maar om helemaal naar Arrens te lopen, – de volgende etappe-halte, daar is het te laat voor. Ik rijd daarom met iemand mee naar Arrens, en zit daar nu op een camping.

Morgen verder!

Simone

Related posts:

GR10 – Terugblik

GR10 – Terugblik

Lieve allemaal, Ik ben nu zo’n vier weken terug van mijn GR10 avontuur, weer thuis na vele weken dagelijks wandelen,...

1 Comment

  1. Dotty Seiter

    Simone, you look terrific! Love your umbrella—am I correct in thinking it clips right onto your backpack straps and is for the most part hands-free? You are walking through such magnificent countryside, replete with fairy tale forest and fairy tale buildings along the sentier d’Imperatrice. I’m so grateful that you are documenting your adventure and sharing it!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *