GR10 – Dag 2 | Van Biriatou naar Olhette

Jun 28, 2023 | GR10

Na een niet al te beste nacht werd ik wakker van de wekker die ik om 6:30 uur had gezet. Ik had namelijk geen zin om ‘s ochtends verrast te worden door de burgemeester of de gemeente secretaris die naar hun werk gaan- de Mairie lag te dicht bij mijn bed.

Helemaal gaar…

Ontbijt: thee en een zelfgemaakte calorierijke pindakaas/kokos/hazelnoten/rozijnen/cranberry creatie. Een soort snickers maar dan anders. Heel anders 😁!

Best lekker, maar moeilijk weg te krijgen…

Het is zo droog dat je eigenlijk liters thee nodig hebt om het weg te spoelen. We gaan zien of dit wel zo’n goed idee was. er staan namelijk een stuk of 50 vacuumgetrokken pindakaasontbijtjes klaar om verstuurd te worden 😬

Nou ja, als het niks wordt, dan bakken we er pindakoekjes van!

Klokslag acht uur vertrek ik.

Je kunt hier alle kanten uit.
De Baskische afscheidingsbeweging leeft nog steeds…

Ik kom langs prachtige paadjes.

Ik ben blij dat het niet regent, het is nu al helemaal modderig, Als het zou regenen zou het helemaal een glibberige blubberboel worden.

Klei
Is het een pad of een riviertje?

Na een tijdje kom ik bij de Col d’Ibardin.

Col d’Ibardin is ren nogal wonderlijke verzameling van goedkope supermarkten, drankwinkels en tankstations. Het ligt precies op de grens van Spanje en Frankrijk. Alle winkels liggen aan de rechterkant van de weg. In Spanje dus. De Spaanse prijzen liggen namelijk een stuk lag dan de Franse

In een van de supermarkt en koop ik twee tomaten, twee perziken en een blikje olijven. Ik ga proberen zoveel mogelijk lekker en gezond eten te kopen waar het maar kan. Want ik begin te vermoeden dat het om misschien wel helemaal niet zo makkelijk is voldoende eten binnen te krijgen. In elk geval niet als ik het van een pindakaas-ontbijt moet hebben :-).

Ik loop het dorpje uit en vraag in de garagehoudster of ze misschien een picknick tafel weet. Ik ben namelijk vast van plan om uitgebreid te gaan lunchen, zodat ik mijn achillespezen zoveel mogelijk rust kan gunnen.

Ze begint onmiddellijk met het naar buiten slepen van haar eigen tafel. zo lief!

Mijn lunch

Het uitzicht:

Even later komt ze naar buiten met een stokbrood. En nog even later met twee perziken en een banaan.

Als ik na mijn lunch vragen of ik ervoor kan betalen, tikt ze lachend op haar voorhoofd.

Na afloop krijg ik nog een warme omhelzing.

Ik realiseer me dat heel veel mensen me vragen of dat nou niet gevaarlijk is, zo in je eentje lopen. Mijn ervaring is dat je juist ontzettend veel hartelijkheid en goedheid oproept.

Ik loop weer verder, en ik heb nog geen 20 stappen gezet of er stopt een auto met twee vrouwen erin die me vragen of ik een lift nodig heb. Als ik zeg dat ik de GR10 loop krijg ik een glimlach, en we gaan elk ons weegs.

Mijn zojuist gevormde theorie wordt bevestigd. 😁

Aan het end van de dag arriveer ik in Olhette, bij de gite Trapero Baita.

Ik mag kamperen in de tuin.

De keuken:

Eerst voelde ik me een beetje zielig alleen. Alle Fransen praten met elkaar en niet met mij. Boehoe.

Maar uiteindelijk blijkt iedereen heel hartelijk en krijg ik zelfs wijn aangeboden.

Dat was het voor vandaag!

Veel liefs!

Simone

Related posts:

GR10 – Terugblik

GR10 – Terugblik

Lieve allemaal, Ik ben nu zo’n vier weken terug van mijn GR10 avontuur, weer thuis na vele weken dagelijks wandelen,...

5 Comments

 1. Corinna Volckmar

  Super Simone!

  Reply
 2. Wieneke

  Dankjewel voor de blog posts Simone! Zo leuk om alle foto’s te zien en wat een goed geschreven verhaal!

  Reply
 3. Dotty Seiter

  Thank you for journaling your GR10 adventure and sharing it. You are expanding my horizons.

  I love these gems from your day; these experiential poems:

  1.

  I walk out of the village
  and ask the garage owner
  if she knows of a picnic table.

  She immediately
  starts dragging out
  her own table.

  2.

  At the end of the day
  I arrive in Olhette,
  at the gite Trapero Baita.

  I can camp in the garden.

  ———
  Thank you, Simone!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *