GR10 – Dag 31 | Van Refuge de Ras de la Carança naar Py

Jul 27, 2023 | GR10

Lieve allemaal!,

Toen ik vanochtend mijn tent uitkwam, was het ijskoud. Ik heb vannacht met al mijn kleren aan geslapen, inclusief (gelukkig ademende) regenjas. Alleen mijn regenbroek heb ik niet aangehad :-).

Het is wonderlijk, Je zou zeggen dat hier in het oosten van de Pyreneeën het ‘s nachts heel erg warm zou zijn. Maar ik heb het nog niet zo koud gehad ‘s nachts. Nog net niet tè koud, maar het scheelde niet veel.

Nog een blik op de hut.
Voor de compost wc moet je een heel eind lopen!
Wel een heel schattig weeceetje!
Het landschap is ongelofelijk mooi.
Ik had verwacht de hele tijd in de volle zon te lopen, maar loop eigenlijk ook heel veel in het bos. Echt schitterend!

Over oer oude paden, tussen oeroude muurtjes.

En de hele tijd tussen de bloemen, het is ongelofelijk, wat een bloemenpracht! Moeilijk te fotograferen, maar hier toch een indruk.

Ik wilde eigenlijk in het dorpje Mantet blijven bivakkeren. Ik had gelezen dat daar een herberg was waarbij je in de tuin kon bivakkeren. Er dreigde onweer, dus dat leek me een goede combinatie: wel in de tent, maar een veilig onderdak dichtbij.

Maar de herberg bleek in tegenstelling tot de informatie op internet gesloten. Ik kon wel beneden aan de rivier gaan staan, maar dat voelde toch een beetje unheimisch.

Twee vriendelijke wandelaars die ik al eerder had ontmoet boden aan dat ik met hen mee kon lopen naar het volgende dorp, om daar gezamenlijk een bivakplek te zoeken.

Ik neem hun aanbod aan, maar achteraf was het misschien niet zo’n slimme beslissing. Toen we bij het volgende dorp aankwamen waren we drie uur verder en was ik helemaal uitgeput. Het huilen stond me nader dan het lachen.

Het voordeel is weer, dat ik morgen maar een kleine etappe voor de boeg heb.

Het is al heel laat, dus het dit is het voor vandaag!

Lieve groet,

Simone

Related posts:

GR10 – Terugblik

GR10 – Terugblik

Lieve allemaal, Ik ben nu zo’n vier weken terug van mijn GR10 avontuur, weer thuis na vele weken dagelijks wandelen,...

3 Comments

 1. Weia

  Onder de Mulhacen vroor het ‘s nachts buiten de tent, dat was op 2900m. Zit je daar ook heel hoog?

  Reply
 2. Dotty Seiter

  Simone, I don’t follow standard news reports but I have been aware that Europe has had unusually high temperatures this summer so I have often wondered if high heat has been a part of your experience, noting that you haven’t made any mention of it. Just now I open this most recent post to find out that last night you slept with all your clothes on, including a raincoat, because you were so cold! Wow!

  Oh! The wildflowers!

  Oh! The endless skies!

  Oh! Your adventures this summer!

  Reply
 3. Ingrid Gorter en Renata Smits

  Wat ziet het er prachtig uit!
  Ik heb ontzettende bewondering voor je doorzettingsvermogen!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *