GR10 – Dag 36 | Van La Fargassa naar Las Illas

Aug 1, 2023 | GR10

Lieve allemaal!

Vandaag word ik om 4:30 uur met een schok wakker. De ambivalentie waar ik gisteren mee ging slapen heeft zich getransformeerd tot een lichte paniek. Ik wil niet in mijn eentje door het komende verlaten stuk Pyreneeën wandelen, ik wil mijn groepje mede-wandelaars niet kwijtraken, ik wil hier niet vast zitten op een camping zonder mobiel bereik.

Ik ben helemaal in tranen, het is de paniek maar waarschijnlijk ook de uitputting. De GR 10 is gewoon net iets te zwaar voor mij. De tranen blijven maar stromen, ik geneer me een beetje, maar ze zijn niet binnen te houden.

Ik wijzig mijn plan: ik ga hier niet een rustdag nemen, zoals ik me voorgenomen had. Ik ga vandaag wandelen, met drie duidelijke redenen: ik wil mijn groepje niet kwijtraken, ik wil niet alleen door de wildernis, ik wil niet vastzitten op een camping zonder mobiel bereik.

Hoe moe ik gisteren ook was, ik sta gewoon vroeg op net als altijd, het is verbazingwekkend hoe snel je al met al weer bijtrekt na een dag intensief wandelen en twee nachten met weinig slaap.

Alain biedt aan om met me mee te lopen, de drie mannen leven met me mee. Toch loop ik liever alleen, de gedachte dat iemand zich aan mijn tempo moet aanpassen zou mij veel te veel stress geven. Maar het feit dat ze er zijn als ik aankom geeft mij al lucht.

En eenmaal aan het lopen, ben ik dat gevoel van helemaal alleen en verlaten in de wildernis te zijn al snel kwijt. Het zijn natuurlijk vooral mijn angsten die me parten spelen, in werkelijkheid is het allemaal echt niet zo angstaanjagend, en kom ik echt wel af en toe iemand tegen. Daarnaast is mijn Garmin goed opgeladen, dus er kan me niets gebeuren.


Het lopen is ongenadige zwaar, eigenlijk nog weer zwaarder dan gisteren. Toen had ik over de stoomlocomotief-methode, maar hier zou zelfs een tandradbaantje niet meer werken. Nu rest er slechts mij van de ene hoge steen op de andere naar boven werken. Het is allemaal heel zwaar maar oh zo prachtig. Ondanks de inspanning ben ik helemaal in mijn element.

Het lijkt wel moderne beeldhouwkunst. Alleen dan beter.
Klauteren over stenen
Klauteren over takken
Nog meer beeldhouwkunst
Steile hellingbossen
Ja, hoe kom je hier langs?
De ideale speeltuin voor als je 4 bent. Aan de pittige kant als je 53 bent.
Zulke prachtige bloemen langs het pad!
Wonderbaarlijk gevormde, reusachtige stenen.
Met mos bedekt.
Helemaal in mijn element!
Op de col.
Scherpe rotsen
Pad over de puinhelling.
Nog zo’n joekel van een steen
Nog meer klauteren.
En dan opeens in de verte: de Middellandse Zee.!

Het laatste stukje van de etappe bestaat uit een paar kilometer asfalt. Komt bijna geen verkeer voorbij, Dus ik begin alvast – luid zingend, niemand die me hoort – naar beneden te lopen.

Heerlijk, een stukje asfalt!

10 minuutjes stopt er toch een auto. Het is de jongen die de gîte municipale van Las Illas beheert. Ook het bivakveld behoort tot zijn werkterrein, en hij zet me er recht voor de deur af.

Dat was het voor vandaag!

Liefs ,

Simone

Related posts:

GR10 – Terugblik

GR10 – Terugblik

Lieve allemaal, Ik ben nu zo’n vier weken terug van mijn GR10 avontuur, weer thuis na vele weken dagelijks wandelen,...

5 Comments

 1. Rymke

  Pffff. Wat een heftig pad zeg!

  Reply
 2. Dotty

  Simone, so much raw beauty inside and out. I am in awe.

  Reply
 3. Jasper Kamperman

  Wow, je bent van de ene kust naar de andere kust (zien) gekomen! En hoe zwaar het ook was, de tijd gevonden om prachtige foto’s te maken! Dankjewel voor het prachtige verslag.

  Reply
 4. Marieke Kamperman

  Geweldig Simone, You did it!!!
  Waar je toch toe in staat blijkt te zijn, zelfs met te weinig nachtrust is ongelooflijk. Ik hoop dat je snel kunt rusten en weer bij kunt komen. Wat een avontuur.

  Reply
 5. Annet Verbeek

  Ondanks de angsten , de vermoeidheid, ga je toch weer op pad. En dan zingend richting de middellandsezee zee geweldig! Respect.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *