Select Page

GR53-GR5 – Dag 0 – Morgen vertrek ik!

Jul 9, 2024 | GR53-GR5, Hikes

Dag lieve allemaal!

Op dit moment zit ik middenin de troep: mijn rugzak is half gepakt, en er staan nog allerlei vage klusjes op mijn lijstje. Het goede nieuws is: omdat ik vorig jaar zo maniakaal aan mijn uitrusting heb gewerkt vanwege mijn tocht over de GR10 hoef ik alleen nog maar kleine dingen te doen, zoals een paar kromme haringen vervangen en een nieuw paar (precies dezelfde) schoenen aanschaffen – omdat de zolen waren versleten.

Morgen vertrek ik voor een 12-daagse tocht door de Vogezen. Ik begin in Wissembourg, en loop dan de GR53, die op een gegeven moment overgaat in de GR5 (en dat is dan weer het beroemde lange afstandswandelpad dat helemaal van Hoek van Holland naar Nice loopt). Ik heb, in tegenstelling tot vorig jaar, geen specifiek einddoel. Ik kijk gewoon tot hoe ver ik kom, en neem dan de bus en trein weer terug naar Nederland.

Ik ben heel benieuwd wat de tocht me gaat brengen. Vergeleken bij de tocht door de Pyreneeen kan ik denken: ‘dit is peanuts’. Maar ik weet nu al bijna zeker dat ik ook hier dingen tegen ga komen die me ‘uit mijn comfortzone’ brengen zoals dat zo mooi heet. We gaan het zien!

Met een warme groet!

Simone

Related posts:

1 Comment

  1. Simone Nijboer

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *